Tuesday, April 12, 2011

Dia mintak seks, aku pun bagilah

Asalamualaikum Salam sejahtera kepada pengunjung blog saya yang serba kekurangan ni.
Kepada yang berkeinginan untuk reload page ni, maaflah . Anda memang tak boleh nak right click page ni . Cuba korang right click . Dah cuba ?  Haa.. Kan dah kata tak boleh . So , alternatif lain ialah , pergi kat link atas then enter la banyak banyak kali sukati korang . Amboih . kemain susah nak bukak page dia ni . Macam laa hebat sangat .  Eh , aku punyaa suka laa . Blog aku bukan blog hangpa .

Did someone mention about SEX ?? Woww ! I loikeee .
Memang hampeh sungguh .  

Apa itu seks ?
Nama saintifik nya : ZINA .
Toksahh laa aku nak menerangkan ape ke benda nya seks ni . Aku pon bukan nya tau sangat benda benda ni . I'm innocent u knoww .. Aww  >.<  btw , kepada yang tau maknanya , teruskan membaca . Kepada yang tak tau , mesti belum cukup baligh ni . So toksahh la dengar perbincangan orang tua . Pi main congkak setiap satu lubang 7 biji guli .



KESAN MELAKUKAN ZINA 

1 . Merosakkan kesucian erti sebuah cinta sejati

* Seorang gadis melakukan kesilapan besar apabila cuba untuk mempertahankan perhubungannya dengan memberi maruah kepada pasangan . 
“Why shouldn’t I? He loves me, and I love him.”.
Apa berlaku selepas itu ? Pasangan mula bersikap acuh tak acuh dan memutuskan perhubungan . 
“Our last night together was a nightmare . I would never marry you after that.”






2 . Mencemarkan kenikmatan yang Tuhan kurniakan


* Kurniaan Tuhan adalah sesuatu yang amat berharga .  Suci dan murni . Jadi ia perlu lah dijaga dengan sebaik baiknya . Ada pendapat mengatakan bahawa perbuatan syahwat ini hanya lah perbuatan suka suka dan hanya untuk mendapatkan " thrill "  kepada sesebuah perhubungan . Seks bukan hanya perbuatan fizikal biasa . Semasa hubungan ini terjalin , dua jasad menjadi satu . Perkongsian anggota berlaku . Jadi , apabila anda telah memberikan separuh diri anda kepada pasangan seks , dapatkah anda memberikan sepenuhnya kepada sang suami ? Memandang ringan terhadap perkara ini sama seperti anda memandang ringan terhadap nikmat Tuhan .




3 . Menghilangkan keyakinan diri 


Sometimes a girl is love-hungry,  terlalu dahagakan kasih sayang . Malangnya , tersilap langkah . Terjumpa lelaki lakhanat yang cuma mengajar berzina . Memberi segala maruah kepada sang lelaki . Membuatkan sang arjuna hilang hormat dan hilang sayang . kerana terlalu inginkan perhatian dan takut akan ditinggalkan , diturutkan saje kehendak sang arjuna tadi . Kesian nya .






4 . Memberi kesan sepanjang hidup 




* Tuhan bekalkan hati yang perlu anda jaga . Jangan sakit kan ia dengan perbuatan anda sendiri .
Seks merupakan perbuatan yang exciting and thrilling, tetapi berbaloi ke ?






5 . Kekecewaan yang maha besar






* Macam yang anda tengok kat TV , selalu nyaa cite omputih , menyampaikan mesej bahawa seks ini sesuatu yang sangat mengghairahkan dan tiada yang lebih seronok dari seks. Betul ke ?  



6 . Sangat berisiko


*  Sudah sedia maklum , seks boleh membawa kepada pelbagai penyakit . Ok , maybe nak kata yang kau cuma buat seks dengan makwe kau sorang je , tapi kau sure ke yang sebelum ni makwe kau tu tak pernah tidur dengan lelaki lain ? Sekali lelaki tu pulak ada penyakit AIDS , dengan kau sekali kena . Jadi arwah sebelum sempat beristighfar .



7 . Merosakkan masa depan seorang perempuan


* Nak bercerita pasal hal mengandung ni , sekarang dah banyak devices untuk halang dari mengandung . Bagus la . Sekurang kurangnya takde anak anak comel yang akan dilahirkan tanpa nama ayah yang sah . Tapi kalau kau tersalah guna alat alat tu , then a month after that muntah muntah pening pening macam mana ? Menangis air mata darah pun tak guna .  Abortion ?  Sakit menggugurkan lebih perit dari sakit melahirkan . Sudah sudah laa buat dosa , jangan nak tambah dosa lagi .



8 .  Mengundang masalah yang besar


, “If you get pregnant, we can get married.” Statement yang sangat laa menyakinkan . Okayy . Lepas tau dah mengandung terus kahwin . Alhamdulilah . Sekurang kurang nya nak bertanggungjawab . Tapi , perkahwinan bukanlah sesuatu yang boleh dibuat main . Marriage is serious business. Sudah bersedia ke kau ? 






9 . Perkahwinan yang tidak berpanjangan


* Selalu bergaduh , tidak mempercayai , tidak bersedia dengan tanggungjawab . Akhirnya rumah tangga porak peranda . 



10 . Balasan yang dijanjikan


*Penzina wajib dikenakan hudud. Apa hududnya? Bagi yang masih bujang/belum kahwin samada lelaki dan perempuan hukumannya ialah 100 kali sebatan dan dibuang negeri selama setahun. Manakala yang telah berkahwin hukumannya ialah direjam sampai mati.




FirmanNya : 
"Sesungguhnya Allah itu menyukai orang-orang yang bertaubat dan menyukai juga orang-orang yang bersuci." (al-Baqarah, 222) 






“I’ve blown it! I didn’t realize how important it was to keep myself for the one I marry. Can I get my virginity back?”
No, you cannot. Your virginity is something that you can give to only one person and you can give it only one time.

TAMBAHAN
i . Aku dah lulus Ujian Memandu JPJ kereta dengan sekali cubaan . Isnin depan baru dapat merasa lesen dalam tangan
ii . Aku dah berjanji untuk offline selama 48 jam mulai jam 6 am esok pagi
iii . Harini birthday Wanie Joe . Happy Birthday dear girl . Love you .
iv . Aku terpanggil untuk buat entry ni sebab Little mintak aku pikirkan tajuk untuk buat oral , aku bagi dia tajuk ni . jap ! terpanggil ? haha ponbolee laa.
v . Aku tidak laah sesuci dan sebaik bidadari . Entry aku ni peringatan untuk diri aku sendiri dan kamu semua . Kerana aku , menyayangi mu. Eee chewaahh ! :)
vi . Buat sahabat yang sedang terseksa mengharap dia kembali, lupakan. Jalani hidup seperti biasa . Dan jalani kehidupan dengan lebih baik lagi . Perbaiki diri agar tidak melakukan kesilapan yang sama sekali lagi. InsyaAllah.
vii . Source : ini dan ini . Terima kasih . Saya curi info sikit sikit . Sharing is caringg . Hehe .

JAUHI ZINA

2 comments:

Nick Ashley said...

ok..wht about gurl yg tgglkn laki sdgkn laki 2 da anggp die sbg istri?disaat gurl mahu brpisah dgn laki 2 tp laki 2 mrayu tnpe rse pnat supaya gurl xtgglkn laki 2?laki 2 sgt syg kt gurl 2 tp gurl 2 brprangai mcm pmpuan murah??adakah laki juge yg dpersalahkan??so..rnung2kn ye.. :)

BelleZakaria said...

Nick, thanks for ur comment.
lelaki tu sememangnya syg sgt kat girl smpai sanggup merayu rayu. for me,a cheater is always a cheater. Jangan risau nick. U got ur pride and he got her :)