Saturday, January 1, 2011

CutiCuti Mentarang

Mentarang ? Kejadahnye tu ?


Tulah reaksi aku bila dengar nama benda ni.


Pada Hari New Year, orang seboksebok pergi kenduri kahwin, aku pula seboksebok pergi cari mentarang kat Pantai Remis, K.Selangor. 








Pagi pagi buta lagi aku dah smpai Pantai Remis ni. Dengan semangatnya.. Yeh Yeh !!




Tapi, aku tak de lah bersamasama join venture dengan mereka yang lain untuk mengorek ngorek lumpur cari binatang tuh ! Aku jadi ma’am BESAR duduk tepi pantai tu jaga barang barang dan rilex rilex.




Aku ada terasa juga nak cari mentarang tuh, tapi bila aku tengok abang cik ni….. emmm….. Takpe laa….Lain kali je la..Sayang baju kott !! Orang tersayang bagi tuh.. 






Huh! Mama pun pergi cari tau ! Women Power !! Bangga aku.. Style je Mama punya gaya..






Budak budak ni memang tak paham ngan WARNING yang Pakcik Matahari terik ni bagi. Diorang dengan riang ria seronoknya mandi tak hingat dunia. ! ha.. Lepas tu, rentung muka !







Pencarian mentarang sudah selesai… Pakcik Noor aku yang gagah ni pun membakar mereka.. Begini la rupa mentarang kalau korang tak tahu. Kacukan Kerang ngan Lala.



Tadaa !! Selesai sudah ! Tinggal makan je ! Ok, aku tahu nak mencari nya memang agak menyusahkan dan menggelikan, tapi ! Rasa dia.. SEDAP yang amat !!

Yayang : “Kita kena bersyukur sebab kita boleh makan makanan laut”
Huh? Alhamdullilahh..





Ronda ronda dekat pasar dia.. Ubi Goreng Pak Cik ni sangat YUMMY ! Ok, lelaki ni dah sah sah bukan seorang ‘pakcik’. Aku bercakap pasal bapak dia eyhh..




Time to GONE !! Tata Titi Tutu Pantai Remis.
Aku akan datang lagi dan aku akan tidur lagi tepi pantai lama lama tanpa menghiraukan orang lalu lalang yang tengok..p.s: Actually gambar ni lebih fokus kat sampah sampah yang kitorang dah cipta. Hee..

3 comments:

zara ariffin said...

belle.i pon prnah dtg cni.but yg funny nye,i sakit perot haha.so, x dpt la nk mkn nasi goreng yg SEDAP sgt.

BelleZakaria said...

zara : yeke? laa.. sayangnya tak dapat nak njoy kat sini. Nasi goreng? i takde pulak makan nasi goreng kat sini. sedap eyh? will try! :)

zara ariffin said...

so delicious!try la.but i dunno la now still ade lg ke x tht stall.hehe